Tuinscherm als kunstwerk

Een tuinscherm is een mooie aanvulling op elke tuin, groot of klein. Je kunt een scherm plaatsen als schutting aan de rand van je tuin, maar ook midden in de tuin om bijvoorbeeld een gezellige zithoek te creëren of te zorgen voor meer diepte en dynamiek.

Wat ik persoonlijk prachtig vind, is een tuinscherm als kunstwerk. Of een kunstwerk als tuinscherm. Op Pinterest vind je de leukste ideeën, ook om zelf te maken. Op mijn Pinterest board Garden Screens verzamel ik wat ik mooi vind.

Hieronder alvast een voorproefje.

 

Bewegend tuinscherm

Tuinschermen als kunstwerk

Ik hou enorm van bewegende kunst, ook wel ‘kinetic art’. De combinatie van de materialen hout, corten, roestvrij staal en steen vind ik prachtig.

Organisch tuinscherm

Tuinscherm van hout

Zelf zou ik nog wat metaal toevoegen, maar dit scherm is mooi en organisch.

DIY tuinscherm van gerecyclede flessen

zelf tuinscherm maken

Dit is een erg leuk idee om zelf te maken, vrolijk en duurzaam door het recyclen van glazen flessen.

Tuinscherm van cortenstaal

Tuinscherm als kunstwerk

Ik zie een tuinscherm graag als kunstwerk. Hier alvast een voorproefje van het tuinscherm waar ik zelf mee bezig ben. Meer weten? Ga dan naar de pagina tuinschermen cortenstaal.