Metaalkunstenaar Bart Lebesque zoekt de confrontatie op tussen materialen, kleuren, structuur en vorm. Metaal krijgt zachte, vloeiende lijnen en wordt gecombineerd met onverwachte structuren, patronen en kleuren. Zijn materiaal komt uit de industrie, waarna het afgekeurd aan een tweede leven begint.


 • impact-op-de-hei-maashorst-3-vierkant
 • metaalkunst-paardenbloem-rvs
 • puur-staal-metaalkunst-2
 • puurstaal-metaalkunst-eenheid-vk
 • puur staal metaalkunst
 • puur staal metaalkunst
 • metaalkunst windobject energy
 • metaalkunst puur staal

Metaalkunst met een verhaal

In zijn werk maakt Bart gebruik van gebruikt materiaal en metaalafval uit fabrieken. Wat voor anderen ‘rommel’ is maakt hij tot een uniek kunstwerk met een verhaal.

Natuur als inspiratiebron

De natuur is een grote inspiratie. Daar vind je de mooiste vormen, structuren, kleuren en patronen. Die probeert Bart te vangen in zijn werk. Metaal leent zich daar uitzonderlijk goed voor. Roestvrij staal verandert mee met de omgeving, de seizoenen en de kleuren van het licht. Cortenstaal is een oerproduct met zijn oorsprong in de aarde. De roestbruine kleur kom je vaak tegen in de natuur.

Vrij werk en in opdracht

Bart maakt zowel vrij werk als kunstwerken in opdracht. Bij vrij werk laat hij zijn fantasie en gevoel de vrije loop en maakt hij puur wat het moment hem ingeeft. Kunst in opdracht geeft hem de uitdaging om de wensen van de klant te vertalen naar een uniek kunstwerk.

Over de kunstenaar

Metaalkunstenaar Bart Lebesque combineert bijzonder materiaal met een verhaal, vakmanschap en de nieuwste technieken tot een bijzonder eindproduct. De liefde voor staal, metaal, roest en alles wat daarmee te maken heeft spat van zijn werk af. Zijn passie voor metaalkunst drijft hem op zoek naar de nieuwste technieken, innovaties en bijzondere creaties.

Meer over Bart Lebesque
logo van metaal

Metaalkunst vanuit intuïtie en gevoel

Bart is gecertificeerd Feel Good Garden ontwerper en werkt volgens de principes van dit concept. Hij werkt puur intuïtief, passend bij de behoeften van de ontvanger. Het doel van een energetisch kunstwerk is rust, vitaliteit, balans en volledige harmonie. Het is heel persoonlijk voor diegene die het ontvangt en maakt een verbinding tussen de persoon, het kunstwerk en de omgeving.


logo van metaal

Over Puur Staal

Vanuit een onbedwingbare drang om buiten de lijntjes te kleuren, zoekt Bart naar bijzondere en creatieve combinaties in metaal. Zijn stijl is puur en organisch. Kenmerkend is de hoge afwerking en kwaliteit van het werk.

 • Metaal als spiegel van de natuur

  De natuur is Bart’s grootste inspiratiebron. Zijn werk verandert mee met de seizoenen en spiegelt de kleuren van de natuur.

 • Materiaal met een verhaal

  Een groot deel van het metaal waarmee Bart werkt, komt uit fabrieken. Het is afgekeurd materiaal dat normaal weggegooid zou worden.

 • Vakmanschap en technische expertise

  Bart heeft jarenlange ervaring in techniek en metaal. Zijn kunstwerken zijn gemaakt van het allerbeste materiaal, hebben een hoogwaardige afwerking en een extreem lange levensduur.

 • Handwerk

  Bart’s werk is handwerk. Zijn kunstwerken zijn met de hand uitgesneden, gelast en bewerkt.

Meer weten?

Wil je meer kunstwerken zien? Bekijk dan onze portfolio of maak een afspraak. Wil je meer weten over een kunstwerk of een opdracht? Neem dan vooral contact met ons op, we denken graag met je mee.

Neem contact op