Kunstwedstrijd Oog van Oss en expositie in K26

Bart doet met drie kunstwerken mee aan de kunstwedstrijd Oog van Oss. Deze wedstrijd wordt gehouden in K26 in Oss, het pand aan de Kruisstraat 26 van de Stichting Beeldende Kunst Oss. De wedstrijd bestaat uit een vakjuryprijs en een publiekprijs. De vakjuryprijs wordt uitgereikt tijdens de opening van de expositie op 27 juli aanstaande. Tijdens de meer dan drie weken durende expositie kunnen alle bezoekers anoniem hun stem uitbrengen op een van de werken. Op de laatste dag van de expositie wordt de publiekswinnaar bekend gemaakt.

Er zijn werkelijk prachtige werken ingezonden, de expositie is dan ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Ook zijn jullie van harte uitgenodigd om komende zondag naar de opening van de expositie te komen.


Beste Kunstliefhebber,

De Stichting Beeldende Kunst Oss nodigt u graag uit voor de tentoonstelling ‘Oog van Oss’ die op donderdag 24 juli van start gaat.

In deze tentoonstelling worden de inzendingen getoond afkomstig van tachtig deelnemers aan de Kunstwedstrijd, die door K26 is georganiseerd. De ruim 140 inzendingen worden op 20 juli – anoniem –  beoordeeld door een vakjury, bestaande uit Han Klinkhamer, Till van Rooy en Henk Ariëns. Zij bepalen welk kunstwerk in aanmerking komt voor de trofee ‘Het Oog van Oss.’

De trofee, gemaakt door K26-kunstenaar Wim Lemmens, bestaat uit een witmarmeren beeld op een zwarte, hardstenen sokkel. Daarnaast ontvangt de winnaar een cadeaubon van K26. Deze prijzen worden uitgereikt tijdens de opening van de tentoonstelling op zondag 27 juli a.s.

Aan de wedstrijd was geen specifiek thema verbonden. Het is nog een verrassing welke grenzen de deelnemers zichzelf hebben gesteld. U als publiek heeft ook een stem! Alle bezoekers van deze expositie krijgen tot en met zaterdag 30 augustus de gelegenheid om een stem uit te brengen op hun favoriete kunstwerk. Voor de winnaar van deze publieksprijs ligt een cadeaubon klaar. De bekendmaking van de publiekswinnaar vindt plaats op de laatste dag van de expositie, zondag 31 augustus om 16.00 uur.

De opening van de tentoonstelling wordt verricht op zondag 27 juli a.s. om 15.00 uur door ondergetekende. De expositie loopt tot en met zondag 31 augustus 2014.

Wij heten u van harte welkom.

Rob Beek
Voorzitter Stichting Beeldende Kunst Oss