Over Bart Lebesque

Ik ben Bart Lebesque, metaalkunstenaar en ondernemer. Jaren werkte ik als zzp-er – lasser en monteur – in fabrieken inde voedselindustrie. Met mijn enkels in het slijk verving en repareerde ik vele machines. Afgeschreven onderdelen werden als waardeloos beschouwd en in de container gegooid.

Dit vaak exotisch materiaal geef ik een nieuw leven. Als eerbetoon aan het werk dat ze geleverd hebben. Ik duik de ijzercontainer in en oogst wat ik kan gebruiken. In mijn atelier en metaalwerkplaats breng ik het naar een vorm die gezien wil worden.

Afval krijgt een symbolische waarde voor je bedrijf. Het vertelt het verhaal van je product en maakt je duurzame ambities letterlijk tastbaar.

bart lebesque

Van de labels ben ik niet

Toch wil ik het er kort even over hebben. Als je dyslexie en dyscalculie samen combineert krijg je een super interessante cocktail. Het heeft mij geholpen om buiten de hokjes te denken en ik ben er nu dankbaar voor. Het was niet makkelijk om mee te komen in het gewone systeem van zwart wit en exacte regeltjes. Na lang van mezelf weggerend te hebben, weet ik nu dat je er gewoon omheen kan leven. Ik schaam me niet meer en doe ook niet meer alsof. Dit geeft me vrijheid en onbeperkte creativiteit.
Maak een afpsraak
puur staal uden