metaalkunstenaar bart lebesqueMetaalkunstenaar Bart Lebesque combineert gave ideeën, bijzonder materiaal, vakmanschap en de nieuwste technieken tot een bijzonder eindproduct. De liefde voor staal, metaal, roest en alles wat daarmee te maken heeft spat van zijn werk af. Zijn passie drijft hem op zoek naar de nieuwste technieken, innovaties en bijzondere creaties.

Hij werkt veel met metaalafval en cortenstaal. Dit duurzame staal is onverwoestbaar, gaat jaren mee en krijgt een prachtige roestbruine kleur. Zijn materiaal koopt hij in bij vertrouwde leveranciers. Alles wordt gemaakt in zijn eigen Makerij in Uden en tentoon gesteld in zijn Beleeftuin middenin de Maashorst.

Creatieve autodidact

Het begon allemaal met een droom. Dingen maken die je echt mooi vindt en daar van kunnen leven. Organisch en rauw, opgaand in de natuur. Dingen die eigenlijk niet kunnen, die een ander niet aandurft, en toch lukken. Geboren uit een onbedwingbare drang om buiten de lijntjes te kleuren, anders te zijn, niet in een hokje te passen. Zonder kunstopleiding, volgens zijn eigen regels. Met een oog voor creativiteit, kwaliteit en vakmanschap, met een passie voor puur staal.

metaalkunst puur staalBegonnen in de boontjes

Voordat Bart Lebesque begon als metaalkunstenaar onder de naam Puur Staal, werkte hij in allerlei fabrieken met industriële machines. Hij stond tussen de spinazie, boontjes, appelmoes, kaas en aardappels, op zoek naar die ene stoorzender die ervoor zorgde dat de machine niet deed wat hij moest doen. Het metaal in die machines is hoogwaardig en moet aan strenge eisen voldoen. Soms wordt iets afgekeurd of omgebouwd, en wordt dit prachtige metaal ‘afval’. Dit afval heeft de meest bijzondere vormen en schreeuwt om een tweede leven.

Basis in de techniek

Bart heeft jaren technische ervaring, van mechanisatie tot industriële techniek. Nu combineert hij zijn liefde voor metaal en bijzondere metaalbewerking met die technische kennis, door telkens weer te werken aan bijzondere metaalprojecten. Met zijn uitstekende basis in de techniek, zorgt hij niet alleen voor een creatief en kunstzinnig werk, maar ook voor metaalkunst die technisch hoogwaardige kwaliteit en vakmanschap uitstraalt.

Bart Lebesque, Metaalkunstenaar

Bart maakt vrije kunstwerken van metaal en metaalkunst in opdracht voor particulieren en bedrijven. Naast metaalkunstenaar is hij ook ontwerper en vakman voor het maken van allerlei projecten op maat. Denk bijvoorbeeld aan poorten van cortenstaal, tuinschermen, logo’s van metaal en relatiegeschenken, maar ook grote projecten voor gemeenten, bedrijven en instellingen. Hij heeft een eigen collectie wandobjecten, windsculpturen en vuurschalen.