Waar anderen vaak blijven hangen in het voorspelbare van metaal, zoekt metaalkunstenaar Bart Lebesque de confrontatie op tussen materialen, kleuren, structuur en vorm. Metaal krijgt zachte, vloeiende vormen en wordt gecombineerd met onverwachte materialen. Zijn materiaal komt uit de industrie, waarna het afgekeurd aan een tweede leven begint.


 • impact-op-de-hei-maashorst-3-vierkant
 • metaalkunst-paardenbloem-rvs
 • puur-staal-metaalkunst-2
 • puurstaal-metaalkunst-eenheid-vk
 • puur staal metaalkunst
 • puur staal metaalkunst
 • metaalkunst windobject energy
 • metaalkunst puur staal

Van afval naar kunst

In zijn werk maakt Bart gebruik van gebruikt materiaal en metaalafval uit fabrieken. Wat voor anderen ‘rommel’ is maakt hij tot een uniek kunstwerk met een verhaal. De natuur is een grote inspiratie. Daar vind je de mooiste vormen, structuren, kleuren en patronen. Juist van die dingen die een ander bedrijf niet wil of kan maken, krijgen wij energie.

Puur Staal metaalkunst

In zijn werk maakt Bart gebruik van gebruikt materiaal en metaalafval uit fabrieken. Wat voor anderen ‘rommel’ is maakt hij tot een uniek kunstwerk met een verhaal. De natuur is een grote inspiratie. Daar vind je de mooiste vormen, structuren, kleuren en patronen.

We combineren verschillende kleuren en structuren en werken ook in 3D. Onze eigen stijl is organisch en rauw, maar ook in strak ontwerp weten we de weg. We tekenen buiten de lijntjes en maken het liefst dingen die eigenlijk niet kunnen. Juist door te durven experimenteren met materialen en bewerking krijg je het mooiste effect.

Over de kunstenaar

Metaalkunstenaar Bart Lebesque combineert gave ideeën, bijzonder materiaal, vakmanschap en de nieuwste technieken tot een bijzonder eindproduct. De liefde voor staal, metaal, roest en alles wat daarmee te maken heeft spat van zijn werk af. Zijn passie drijft hem op zoek naar de nieuwste technieken, innovaties en bijzondere creaties.

Meer over Bart Lebesque
logo van metaal

Vrij werk en in opdracht

Bart maakt zowel vrij werk als kunstwerken in opdracht. Bij vrij werk laat hij zijn fantasie en gevoel de vrije loop en maakt hij puur wat het moment hem ingeeft. Kunst in opdracht geeft hem de uitdaging om de wensen van de klant te vertalen naar een uniek kunstwerk. Bart is gecertificeerd Feel Good Garden ontwerper en werkt volgens de principes van dit concept. Energetische vormen en materiaalkeuzes, ontwerpen op gevoel, passend bij de behoeften van de ontvanger. Met als doel rust, vitaliteit en volledige harmonie.


logo van metaal

Buiten de lijntjes

Vanuit een onbedwingbare drang om buiten de lijntjes te kleuren en niet in een hokje te passen, zoeken we naar bijzondere en creatieve combinaties in metaal. Onze eigen stijl is puur, organisch, rauw en schijnbaar onafgewerkt. In maatwerk zijn we een kameleon.

 • Connector.

  Metaal als spiegel van de natuur

  De natuur is onze grootste inspiratie. Ons werk verandert mee met de seizoenen en spiegelt de kleuren van de natuur.

 • Connector.

  Creatieve metaalexperts

  Onze passie voor puur staal drijft ons op zoek naar de nieuwste technieken en materialen.

 • Connector.

  Vakmanschap en technische expertise

  We hebben jarenlange ervaring in techniek en metaal. We zorgen dus niet alleen dat het mooi is, maar ook mooi blijft.

 • Connector.

  Hoogwaardige afwerking

  We gebruiken alleen het allerbeste materiaal en nemen geen genoegen met minder.

Meer weten?

Wil je meer kunstwerken zien? Bekijk dan onze portfolio of maak een afspraak. Wil je meer weten over een kunstwerk of een opdracht? Neem dan vooral contact met ons op, we denken graag met je mee.

Neem contact op